Спирали огретен с домати

Продукти:

  • 1 опаковка макарони спирали
  • 1 с.л. масло
  • 2 рендосани домата
  • 250 гр. настъргано твърдо сирене
  • 250 гр. ементал, нарязано на малки кубчета
  • 250 гр. шунка, нарязана на тънки лентички

За крема:

  • 1 литър прясно мляко
  • 2 с.л. масло
  • 4 с.л. брашно
  • 1 яйце
  • индийско орехче
  • сол  
  • пипер

За поръсване:  

• ½ ч.ч. настърган пармезан

Приготвяне:

Първо сваряваме в подсолена вода макароните за около 7-8 минути, отцеждаме ги и ги поръсваме с малко зехтин, за да не слепват.

В касерола запържваме маслото с брашното за около 2-3 минути и след това добавяме прясното мляко. Бъркаме непрекъснато докато се сгъсти сосът и отстраняваме от котлона. След като кремът се охлади леко добавяме яйцето, индийското орехче, сол и пипер и разбъркваме до пълното смесване на продуктите.

В намаслена тава слагаме макароните спирали. Добавяме и сирената, шунката и рендосаните домати и ги объркваме с макароните. Заливаме с крема и поръсваме с настърган пармезан.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около ½ час докато придобият златист цвят. Изваждаме от фурната макароните спирали огретен с домати и сервираме.