Пролетна супа леща
  • леща за желязо и добро функциониране на чревната флора;
  • зеленчуци за витамини и полезни хранителни вещества;
  • и всичко това – в една лека пролетна идея

Продукти:

  • 400 гр. леща
  • 1 купа зеленчуков бульон
  • 300 гр. моркови
  • 2 глави ситно нарязан кромид лук
  • 200 гр. праз лук
  • 4 с.л. зехтин
  • 4 скилидки чесън
  • 50 гр. доматено пюре
  • белени доматки 300 гр.
  • сол, магданоз, пипер, целина

Начин на приготвяне:

  1. Варим лещата за около 15 минути.
  2. Добавяме праза, доматеното пюре, белените домати, осоляваме и оставяме да поврат за около 15 минути.
  3. Нарязваме на дребно кромида и морковите и ги добавяме.
  4. Оставяме да поври още 5-10 минути.
  5. Преди сервиране добавяме зехтина.