Кашкавалено яйчено руло с пилешко и бисерен ориз "Orfea"

​Рецепта от приятел :)

Тази неустоима рецепта ни изпрати Русиана Танева :) Благодарим!

Необходими продукти:

 

  • 4 яйца
  • 50 милилитра прясно мляко
  • 100 грама настърган кашкавал
  • сол на вкус
  • 1 супена лъжица царевично брашно
  • 1/2 връзка нарязан ситно магданоз
  • 250 грама сварено пилешко месо
  • 200 грама сварен ориз, може и със зеленчуци
  • зеленина по избор за украса

Начин на приготвяне:

В купа чукнете яйцата, добавете млякото, солта и разбийте с телена бъркалка. Прибавете настърган кашкавал, брашно, магданоз и разбъркайте до еднородност. Изсипете сместа в правоъгълна тава, покрита с лист хартия за печене. Разпределете я равномерно и запечете в загрята на 200 градуса фурна до златисто. Охладете получения блат, обърнете и го напълнете с плънката от ориз и пилешко месо. Завийте рулото, украсете със зелени подправки по избор, разрежете и поднесете! Добър апетит!