Рецепта от приятел:)

Тази гореща идея за зимни дни ни изпрати Добринка Петкова :) Благодарим!

 Продукти:

 

  • 500 г свинско месо 400 г кисело зеле
  • 1 глава лук
  • 300 мл зелева чорба
  • 1 шепа български ориз "Orfea"
  • 1 с.л брашно
  • 1 ч.л червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • 2 бр. дафинов лист
  • 1-2 сухи люти чушки
  • за застройка: 1 яйце, 1 с.л заквасена сметана

Начин на приготвяне:

В 1 с.л олио се запържва месото, нарязано на дребни кубчета. След това добавете лука и зелето, нарязано на тънки ивици. Препържете го добре, поръсете с брашното, червения пипер и подправките.

Налейте зелевата чорба и вода (около 2 - 2.5 л).

Оставете супата да ври, докато омекне зелето и месото.

След това прибавете ориза и след като стане готов, направете застройката.
Разбийте яйцето със сметаната. Налейте от горещия бульон, разбъркайте добре и върнете обратно в тенджерата. Натрошете сухото чушле и свалете от котлона.