Защо са важни варивата?

Варивата (леща, боб, грах, нахут) са жизненоважен източник на растителни протеини и аминокиселини.

Препоръчват се като част от здравословното хранене, за справяне със затлъстяването, както и за предотвратяване или подпомагане на контрола върху хронични заболявания като диабет и сърдечно-съдови проблеми.

Както варивата, така и оризът са категории продукти с висока хранителна стойност и с ниско съдържание на мазнини.

Това означава, че за разлика от други храни, като месото и млечните продукти, те не само са необходими за поддържане на правилен и здравословен начин на хранене, но и се препоръчва по-честата им консумация.

Ориз:

Едно малко зрънце, а толкова богат вкус!

  • Източник на редица витамини, протеини, аминокиселини и бавно освобождаващи се въглехидрати;

  • Оризът е натурален продукт, не съдържа глутен и е с ниско съдържание на мазнини;

  • Една от най-старите зърнени култури на земята, неизменна част от здравословния начин на хранене, оризът е и много засищащ;

  • Безброй са съчетанията, за да поднесем порция вкусни и здравословни зрънца ориз.  

Боб:

Най-обичаната храна на българската трапеза от векове!

Здравословни ползи:

  • Богат е на витамините В6 и В9;

  • Добър източник е на минералите: желязо, магнезий, фосфор и цинк;

  • Богат източник на фибри;

  • Богат на белтъци и въглехидрати;

  • И не на последно място – с много ниско съдържание на мазнини!

Леща:

Ползите от тези здравословни малки зърна:

  • Зелена или червена, лещата е безценен източник на енергия;

  • Богата на фибри;

  • Пълна с протеини;

  • Съдържа витамини от групата В;

  • и още: желязо, цинк и калий;

  • и най-хубавото:

:) лесна за смилане и

:) лесна за приготвяне.

Гама продукти „Orfea“